2102018662

©2019 by www.bestservice.gr. Proudly created with Wix.com

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

Άνεση και οικονομία χειμώνα- καλοκαίρι

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Κλιματισμός ενός κτιρίου είναι η διαδικασία ρύθμισης:

 • της θερμοκρασίας

 • της υγρασίας

 • της κυκλοφορίας και

 • της καθαρότητας του αέρα, με

 • με παράλληλη ελαχιστοποίηση του παραγόμενου θορύβου.

Οι μελέτες μας αφορούν:

 • φαρμογή συστημάτων κλιματισμού υψηλής ενεργειακής απόδοσης 

 • τροποποίηση υπαρχόντων συστημάτων, για βελτίωση ενεργειακής απόδοσης

Παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις κλιματισμού:

 • οικιών

 • γραφείων

 • καταστημάτων

 • ξενοδοχείων

 • μπαρ, εστιατορίων, καφέ

 • βιομηχανικών και βιοτεχνικών χώρων

ΟΙΚΙΑΚΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

Επιμέτηρηση χώρου

Η επιμέτρηση ενός χώρου κατοικίας, ώστε να εγκατασταθεί η καταλληλότερη κλιματιστική μονάδα, προτείνεται να γίνεται από μηχανολόγο μηχανικό ή αρχιτεχνίτη- εργοδηγό ψυκτικό και παρέχεται δωρεάν από την εταιρεία μας. Αφορά δε, στον αναλυτικό υπολογισμό του ψυκτικού και θερμικού φορτίου ενός χώρου βάσει των διαστάσεών του, της χρήσης του, των διαφόρων ανοιγμάτων του και της διαμόρφωσής του.

Εγκατάσταση κλιματιστικού μηχανήματος

Η εγκατάσταση κλιματισμού πρέπει να γίνεται από έμπειρο αδειούχο ψυκτικό. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται από τον πελάτη στη χρήση χαλκοσωλήνων για την εγκατάσταση των μονάδων χωριζομένου τύπου (split units) και η χρήση μόνωσης σε όλο το μήκος της σωλήνωσης. Η εμπειρία του ψυκτικού θα αποτρέψει λάθη όπως τρύπημα ηλεκτρολογικών καλωδίων, απώλεια ψυκτικού ρευστού (φρέον) κατά την εγκατάσταση- απεγκατάσταση των μηχανημάτων, παρουσία υπερβολικού θορύβου κατά τη λειτουργία, μη απόσβεση των κραδασμών των μηχανημάτων, πολύ μεγάλες ή σε παράξενο σχήμα τρύπες στην τοιχοποιία, στραβά τοποθετημένες εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες.

Service κλιματιστικού μηχανήματος

Service κλιματιστικού έχει καθιερωθεί να ονομάζουμε την προληπτική συντήρηση του κλιματιστικού, σε χρονική στιγμή πριν την παρουσία βλάβης ώστε το κλιματιστικό να δουλεύει στις σωστές πιέσεις και θερμοκρασίες ψυκτικού ρευστού, με μικρή κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και χωρίς την παρουσία βλαβερών μικροοργανισμών στον κλιματιζόμενο αέρα. Το service ενός κλιματιστικού μηχανήματος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον καθαρισμό των φίλτρων με χημικό υγρό, τον έλεγχο ποσότητας του ψυκτικού ρευστού, τον έλεγχο των πιέσεων και θερμοκρασιών λειτουργίας, τον οπτικό και ακουστικό έλεγχο της λειτουργίας του μηχανήματος και προτείνεται να γίνεται πριν από κάθε έναρξη περιόδου λειτουργίας του (χειμώνας- καλοκαίρι).

Απεγκατάσταση κλιματιστικού μηχανήματος

Στην περίπτωση μετακόμισης, προτείνεται η απεγκατάσταση των κλιματιστικών μηχανημάτων από έμπειρο ψυκτικό ώστε να αποτρέπεται η απώλεια του ψυκτικού υγρού κατά τη μεταφορά του μηχανήματος. Από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ψηφιστεί και προωθείται διάταξη για χειρισμό των εγκαταστάσεων που εργάζονται με ψυκτικά ρευστά τύπου φρέον μόνο από πιστοποιημένους ψυκτικούς.

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Σε χώρους γραφείων, ο προσανατολισμός των διαφόρων χώρων, η μεγάλη επιφάνεια των χρησιμοποιούμενων υαλοπινάκων, η παρουσία ανθρώπων εκ των οποίων κάποιοι καπνίζοντες, η παρουσία φωτισμού και μηχανών γραφείου που εκλύουν θερμότητα δημιουργούν σύνθετες απαιτήσεις από τον κλιματισμό όσον αφορά τη λειτουργία του. Οι σύνηθεις προδιαγραφές για τον κλιματισμό χώρων γραφείων είναι:

Χειμώνας

Θερμοκρασία: 20- 23 °C  

Υγρασία: 30- 40 %

Θέρος

Θερμοκρασία: 23- 26 °C

Υγρασία: 40- 50 %

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Σε χώρους καταστημάτων, ο κλιματισμός αφορά την άνετη παραμονή του προσωπικού και των πελατών στο χώρο. Θα πρέπει να αποφεύγεται η δημιουργία ρευμάτων αέρα, ενώ πολύ σημαντική είναι η συμφωνία του συστήματος κλιματισμού με την αρχιτεκτονική σχεδίαση του κτιρίου. Μέριμνα θα πρέπει επίσης, να λαμβάνεται για τη βέλτιστη κατάσταση των εμπορευμάτων και του εξοπλισμού των καταστημάτων.

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

Ο κλιματισμός των ξενοδοχείων θα πρέπει να  σχεδιαστεί ώστε να παρέχει μέγιστη αξιοπιστία (να είναι διαθέσιμος 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα), και οι εσωτερικές κλιματιστικές μονάδες να μπορούν να λειτουργούν σε διαφορετικές θερμοκρασίες, με ανεπαίσθητο θόρυβο. Τα κλιματιστικά συστήματα θα πρέπει να συντηρούνται τακτικά και οι βλάβες να αποκαθίστανται άμεσα.

Από το χώρο της reception ακόμα, ο πελάτης διαμορφώνει την πρώτη άποψη για τη διαμονή του στο ξενοδοχείο. Οι εσωτερικές κλιματιστικές μονάδες, στα δωμάτια του ξενοδοχείου θα πρέπει να μπορούν να λειτουργούν σε διαφορετικές θερμοκρασίες και με ανεπαίσθητο θόρυβο, ενώ στο χώρο του εστιατορίου υπάρχει απαίτηση για αυξημένη σχετική υγρασία κλιματιζόμενου αέρα (55- 60%, κατά τη διάρκεια του θέρους), πρόσθετο αερισμό- εξαερισμό λόγω τωνζεστών φαγητών και του καπνίσματος.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Μελέτες του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτενείου έχουν υποδείξει ότι η αντλία θερμότητας είναι ο οικονομικότερος τρόπος θέρμανσης το χειμώνα. Η αμέσως ακριβότερη λύση (λέβητας βιομάζας πέλετ) κοστίζει περίπου 50% περισσότερο.

ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΣ

H ποιότητα του αέρα σε ένα κλειστό χώρο είναι ιδιαίτερα καίρια, αφού οι άνθρωποι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε κλειστούς χώρους. 

Ο εξαερισμός ενός χώρου αφορά στην απόρριψη, στο περιβάλλον, κάποιας ποσότητας αέρα που βρίσκεται ήδη στο χώρο και έχει μολυνθεί και την αντικατάσταση της από νωπό (φρέσκο) αέρα.

Το σύστημα εξαερισμού είναι σημαντικό μέρος της εγκατάστασης κλιματισμού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για την ανάκτηση θερμότητας και την οικονομικότερη λειτουργία της κλιματιστικής εγκατάστασης,